Bestel al jouw Quickstep producten rechtstreeks in de webshop

BETONNEN WELFSELS

Geprefabriceerde betonnen welfsels zijn het populairst. Zo’n 98% van alle vloeren boven kruipruimten en verdiepingsvloeren in België bestaan uit geprefabriceerde betonnen vloerelementen (Bron: FEBE, federatie van de Belgische prefab betonindustrie).

  • WELFSELS-BETON
  • WELFSELS-2
  • WELFSELS
  • WELFSELS-3

SOORTEN BETONNEN WELFSELS

Betonnen welfsels bestaan in twee soorten en uitvoeringen:

Enerzijds de gewapende en anderzijds de voorgespannen holle betonnen welfsels met een ruwe of gladde onderzijde. Welfsels met een ruwe onderzijde vormen de ideale ondergrond voor afwerking met pleister of overige plafondafwerking. Een gladde onderzijde is interessant op plaatsen waar geen plafondafwerking komt (kelder, garage,...) maar kan ook perfect als zichtwerk in leefruimtes.

GEWAPENDE WELFSELS

Gewapende holle betonnen welfsels komen traditioneel het meeste voor in woningbouw. Ze zijn snel en makkelijk langs elkaar te plaatsen rechtstreeks op de draagstructuur. Na het voorzien van extra wapening aan de bovenzijde worden ze afgewerkt met een betonnen druklaag. Zo wordt alles tot één geheel gevormd en wordt scheurvorming vermeden.

VOORGESPANNEN WELFSELS

Voorgespannen holle betonnen welfsels hebben hetzelfde principe als gewapende welfsels, maar als grote verschil de wapening die tijdens het productieproces op spanning wordt gebracht vooraleer het beton gestort wordt. Dit heeft als grote voordeel dat ze extra sterk zijn waardoor ze hogere belastingen aankunnen en dus grotere overspanningen mogelijk

maakt.

ADVIES, LEGPLAN EN PLAATSING

Op zoek naar de gepaste welfsels voor jouw bouwproject? Bij Bouwpunt Deckers helpen we je graag verder met gepast advies en de aanvraag van een legplan. Bovendien beschikken we over eigen vrachtwagens uitgerust met speciale kranen voor de levering en plaatsing van de welfsels of vloerelementen.

Contacteer ons!