Bestel al jouw Quickstep producten rechtstreeks in de webshop

Begint het bij jou ook te kriebelen als je aan isolatiemateriaal denkt?

Wil je je van een aangename gevoelstemperatuur in huis verzekeren en je energiefactuur drastisch verminderen, dan is isoleren de eerste stap.

In eerste instantie worden vooral daken en buitenmuren geïsoleerd, want dit zijn de favoriete plekjes voor warmte om te ontsnappen uit het huis. Maar je kan tegenwoordig isolatiemateriaal kopen om zowat elk onderdeel van je huis te isoleren.

Schermafbeelding-2015-06-18-om-17.03.30

Naast dakisolatie zijn tegenwoordig ook de volgende types isolatie bijzonder in trek:

De energiebesparing en comfortverhoging zijn uiteraard belangrijke redenen voor dit succes, maar ook de interessante isolatiepremies trekken bouwers en verbouwers over de streep.

Er zijn best wel wat soorten isolatiemateriaal op de markt!

20150313_095222

Ken je FIM al? Zij hebben een productlijn van kant-en-klare isolatiemortel die akoestisch en thermisch optimaal zijn voor je vloer. Bovendien zijn ze bijzonder gebruiksvriendelijk.

Het isolatiemateriaal dat je nodig hebt, hangt uiteraard af van het te isoleren oppervlak. Bij Bouwpunt vind je alle soorten isolatiematerialen (harde platen, glaswol, rotswol,…) en we geven je graag advies op maat van jouw project.

Al is er ook minder bekend en minder evident isolatiemateriaal dat echt het ontdekken waard is. Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om je dak niet langs de binnenzijde, maar langs de buitenkant met Sarking platen te isoleren? En waarom je gevelrenovatie niet meteen combineren met gevelisolatie? Je kan namelijk perfect onder de nieuwe crepilaag isolerende polystreenplaten laten plaatsen. Dat is 1 keer werk en 2 keer resultaat!

Eens je weet welk isolatiemateriaal best geschikt is voor jouw toepassing, laat je je best ook adviseren over de isolatiewaarde. Vaak is een bepaald isolatieproduct namelijk verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. Zo zijn er naast de standaard glaswolrollen bijvoorbeeld ook Isover® glaswolrollen die de gangbare isolatiewaarden vlot overschrijden en dat kan erg gunstig uitdraaien voor het E-peil van je woning!

Tips & advies

  • Bij Bouwpunt kan je je isolatiemateriaal ook met Ecocheques betalen.
  • Er zijn meer premies en subsidies te verkrijgen voor isolatiewerken dan je zou vermoeden. Neem een kijkje op premiezoeker.be, informeer je bij je gemeente en vraag ook gerust tips en advies aan de Bouwpunt medewerkers.

Partners

  • Unilin
  • Knauf
  • Rockwool
  • Ursa
Meer informatie of een gratis prijsaanvraag? Contacteer ons