Bestel al jouw Quickstep producten rechtstreeks in de webshop

WATERAFVOER & PUTTEN

Bouwpunt Deckers heeft een ruim aanbod aan waterputten, zinkputten, .. en toebehoren. Deze zijn geschikt om een eigen watervoorraad te beheren (bvb. afkomstig van regenwater) alsook van septische putten waarop de binnenriolering kan worden aangesloten.

REGENWATERPRODUCTEN

Regenwater is gratis en door de stijgende waterprijs is het vaak interessant om zelf een wateropslag te voorzien. Als je een regenwaterput of toezichtput combineert met een filter kan je het opgevangen water voor vele toepassingen gebruiken, bv. het wassen van de auto, spoelen van het toilet, besproeien van de tuin, ...

We kunnen het hemelwater ook terug laten infiltreren in de bodem, daar het belangrijk is onze grondwaterreserves toch ook in stand te houden. Daarvoor zijn er zinkputten/infiltratieputten of putbuizen.

De water- en regenputten kunnen zowel vervaardigd worden in beton als in PVC. Daar er vooral betonnen putten worden gebruikt, zijn pvc putten vaak makkelijk op minder toegankelijke plaatsen.

Deze putten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, afhankelijk van de oppervlakte van uw dak. De volumes van deze putten kunnen variëren van 1600 liter tot 10000 liter of meer. De meest courante maten in regenwaterputten en zinkputten kunnen we steeds uit voorraad leveren.


  • Regenwaterput
  • Infiltratie-put

Waterzuivering

Om al het huishoudelijk afvalwater op te vangen worden septische putten gebruikt, die worden aangesloten op de riolering. De inhoud of grootte van zo'n put wordt bepaald door het aantal gebruikers van de desbetreffende woning. Deze putten zijn niet geschikt voor regenwater.

Voor de waterzuivering zijn er ook waterzuiveringsfilters die geplaatst kunnen worden in de putten, bv. een devabox of devabuis. Er zijn ook regenwaterfilters verkrijgbaar in beton.

  • Deva-buis
  • Devacontrol bladvanger

PVC

Zonder buizen, geen afwatering. Wij bieden een ruim assortiment aan buizen in diverse lengtes en groottes. Daarnaast zijn alle hulpstukken en eventuele uitbreidingen zoals een toezichtput ook bij ons verkrijgbaar.

Pvc-regenwaterbuizen

Putdeksels

Een deksel om dit geheel af te sluiten is natuurlijk ook onmisbaar. Er zijn putdeksels in gietijzer in diverse maten, deksels voor zwaar verkeer, deksels in beton en ook deksels met hydraulische sluiting. Ook zijn hiervoor ophogingen beschikbaar.

In een aantal beperkte maten zijn er ook aluminium deksels te verkrijgen.

  • Putdeksel-gietijzer-enkele-bodem
  • Putdeksel-gietijzer-12.5-ton
  • Putdeksel-gietijzer-dubbele-bodem
  • Hydraulische deksel gietijzer b125