Bestel al jouw Quickstep producten rechtstreeks in de webshop

Over Bouwpunt Deckers

Deckers in Elen bestaat al meer dan 65 jaar. Sindsdien is de zaak uitgegroeid naar één van de belangrijkste leveranciers van bouw- en doe-het-zelfmaterialen aan de Maaskant.

  • 001
  • 003

Alles begon in 1946 toen Adam Deckers in Elen een eigen handel in meststoffen en zaden opstartte, met later nog steenkool erbij. Hierbij werd in 1948 er het zelf blussen van kalk aan toegevoegd waardoor de eerste stap naar de bouwwereld werd gezet. Door de benodigdheden en oppervlakte hiervoor nodig, werd hij gedwongen om uit te kijken naar een grotere locatie. Dit werd de huidige locatie van Bouwpunt Deckers langs de Rijksweg in Elen-Dilsen.

Door de grote vraag werd er eind jaren vijftig een eerste vrachtwagen aangekocht om de materialen op de werf te kunnen leveren. De groei was enorm, er kwam een uitbreiding van het aanbod met materialen voor de stukadoorswereld, het wagenpark werd vergroot, Deckers ging samenwerken met grote merken als Gyproc, Knauf en Eternit, waardoor de keuze vrij snel werd gemaakt om zelf gipswerken te gaan uitvoeren. Jaren zeventig werden de zonen opgeleid om ondersteuning in de zaak te bieden.

  • 002_1
  • 004_1

In 1981 hebben zij, Mathieu, Peter en Paul Deckers de zaak overgenomen. Nieuwe mensen, frisse ideeën… waardoor in 1987 de Super-Doe doe-het-zelf werd geopend. 3 jaar later werd aan de overkant van de weg de tegelafdeling met een extra magazijn geopend. Sinds 2000 zijn we aangesloten bij de aankoopgroep ADIMAT, waardoor de naam veranderd is naar Bouwpunt Deckers.

Met in 2003 de opening van een volledig vernieuwde bouwmarkt, beschikt het bedrijf momenteel over een totale oppervlakte van 3.5 hectare, waarvan 12.000 m² aan winkel- en opslagruimte.


In 2006 gaf de firma Deckers de plaatsing van gipskarton over aan een collega, om zich verder te kunnen specialiseren in de verkoop van Bouwmaterialen, doe-Het-Zelf en tegels. Deze laatste drie zijn uitgegroeid tot de belangrijkste onderdelen van de Bouwpunt Deckers, waardoor Deckers een van de grootste van Limburg is geworden. Een plaats waar alle merken en materialen voor de bouw van een huis… onder één dak te vinden zijn! ONE-STOP-SHOPPING

Momenteel staat ook de 3e generatie klaar in het bedrijf, met opvolgers Ad, Charis en Wouter Deckers. Samen met het personeel bieden zij u voor bouw, renovatie en het onderhoud van uw huis, een interessant en volledig totaalpakket aan.